Hogyan óvd meg az energiaszinted a határaid meghúzásával?

Hogyan óvd meg az energiaszinted a határaid meghúzásával?

Érezted már azt, hogy ha most nemet mondasz rossz embernek fognak tartani, hogy nem kapsz több lehetőséget? Mondtál már valamire igent csak azért, hogy ne okozz csalódást? Tapasztaltad már, hogy megharagudtak rád, mert nem azt tetted, amit mások szerettek volna?

Az egyik leggyakoribb ok, amiért az emberek nem mondják ki a bűvös, megváltó NEM-et, hogy jó érzést, tetszést szeretnének kiváltani a másik emberből, vagy üzleti partnerből.

Általában kicsi korunktól kezdve úgy nevelnek, hogy legyél kedves, tisztelettudó, engedelmes. Arra tanítanak az iskolában, otthon, hogy viselkedj jól, különben megkapod a neveletlen jelzőt, rosszabb esetben büntetést. Ezt a „jólneveltséget” felnőttként is gyakoroljuk, akkor is, amikor már nem szolgál minket. Lehetsz nagyon kedves és tiszteletet adó, úgy hogy közben határozottan és erősen véded a határaidat.  Ha meghúzod ezeket a határokat, egyértelműen kommunikálsz, az a legjobb és legszeretetteljesebb dolog, amit magadért megtehetsz.

A határok megvédik az energiaszinted!

Gondolj egy pillanatra a lakásodra. Be szoktad zárni az ajtót, ugye? Nem hagyod nyitva, hogy bárki ki-be sétafikáljon? Mit éreznél, ha egy idegen csak úgy bejönne és befeküdne az ágyadba aludni? Határok nélkül pont ezt történik az energiarendszeredben. Megengeded, hogy mások érzései, dühe, negativitása, érdekérvényesítése átkalibrálja a te energiádat is.

Biztos, hogy veled is előfordult már, hogy összefutottál egy panaszkodósabb ismerőssel a boltban vagy az utcán, igaz? Hogy érezted magad utána? Kedvetlenebbül.

A személyes rezgéseink folyamatosan keresik a kapcsolatot a többi ember rezgésivel. A legelső dolog, amit megtehetsz az energiád védelmében az az ÖNISMERET. Odafigyelsz az érzésiedre, hangulatodra és a gondolataidra idővel megtanulod melyek azok a helyzetek és emberek, amik/akik a feszegetik a határaidat. Ahogy haladsz az önismereti utadon egyre gyorsabban fogod a határsértőket felismerni és időben „védekezni”.

Minél érzékenyebb, empatikusabb vagy, annál erősebben hatnak rád mások energiái. Ha hirtelen azt veszed észre, hogy megváltozott a hangulatod, kedved: tedd fel magadnak a kérdést: Ez az érzés az enyém, vagy valaki másé? Ha tudatosítod, hogy egy adott érzés nem a tiéd, könnyebben tudod elengedni.

Ha itt vagy, a vizualizációs gyakorlatok már nem újdonságok számodra 🙂 Egy megfelelő vizualizációval, nyugodtan emelhetsz magad köré egy energiapajzsot. Ez mentálisan megerősít a külső negatív hatásokkal szemben. De ez már egy haladóbb szint és véleményem szerint azoknak, akik rendszeresen meditálnak jobban és gyorsabban megy. Itt egy újabb ok a meditáció gyakorlása mellet.

Védd önmagad. Nem önzőség, ha kiállsz magadért, azért ami neked jó és visszautasítasz valamit, amitől rossz érzésed támad. Kezdj el hinni az intuíciódban, mert ez a legősibb védelmi rendszered, ami a biztonságod szolgálja!



Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published. Required fields are marked *