Hogyan legyen több energiád?

5 tipp, amivel növelheted az energiaszinted.

 

  1. Tartsd „alacsony” szinten a stresszt az életedben

A túl sok stressz, szorongás, vagy feszültség sok energiát kiszív az emberből, mind fizikai, mind érzelmi és mind mentális szinten. Ezért fontos, hogy ha túl sok a folyamatosan fennálló stressz az életedben találj rá egy olyan technikát, ami segít szinten tartani, csökkenteni. Nagyon sokféle relaxációs módszer létezik a meditáción át, az autogén tréningen keresztül a hang/gongfürdőkig. Ne vedd félvállról, már kezdeti „stádiumban” foglalkozz vele, míg mielőtt komolyabb tüneteid alakulnának ki miatta.

  1. Mozogj eleget

Ha irodai, vagy bármilyen ülő munkát végzel a napi feszültség „bennragad” a testedben, amellett, hogy a mozgáshiány egyfajta punnyadt állapotot is eredményezhet. Már az is sokat segít, ha nem kocsival vagy tömegközlekedéssel mész haza, hanem inkább gyalogolsz. A testmozgás növeli az agyadban a dopaminszintet így a hangulatod javulásával egyben az energiaszintedet is növeled.

  1. Aludj rendesen

Szándékosan nem azt írtam, hogy aludj 7-8 órát, mert hiába van órában mérve a napi alvásod, ha az nem pihentető mély alvás, akkor ugyanúgy fáradtan és durcásan kelsz fel reggel. A minőségi alvásra törekedj. A tested pontosan jelzi mire van szüksége, mikor „menne már aludni”. Hallgass rá! Nem omlik össze a világ, ha 11-kor már ágyban vagy.

  1. Szánj időt a feltöltődésre

A pozitív kapcsolatok, programok, beszélgetések nagyon jól megemelik az energiaszinted. Van, amikor egy közös program a barátaiddal sokkal jobban feltölt energiával, mintha otthon aludnál és pihengetnél a kanapén. Keress a programlehetőségek között olyat, amit már régen ki akartál próbálni. Tanulj új dolgokat, a sikerélmények szerzése is jó energiaszint nővelő.

  1. Figyelj az étkezésedre

Egyél vitaminokban gazdag ételeket. Amennyire van lehetőséged rá, inkább főzz magadnak, de előre gyártott készételeket egyél. Figyelj a folyadékbeviteledre és a napi cukormennyiségre is.

 

Photo by Tyler Nix on Unsplash



Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published. Required fields are marked *